luni, 1 decembrie 2008

A iesit cum am vrut!

Se stiu, de ceva vreme, numele viitorilor parlamentari de Brasov. Si ma bucur sa vad ca pe lista sunt cei mai multi dintre cei pe care eu ii doream in viitorul Parlament. Lipsesc cativa, dar, pe ansamblu, lista arata bine. Adica, vreau sa spun ca sunt fericita ca din viitorul Parlament vor face parte Gheorghe Ialomitianu, Gabriel Andronache, Marian Rasaliu si Florin Postolachi. Veti spune ca sunt subiectiva, pentru ca sunt portocalii toti. Va inselati! Nu sunt subiectiva, ci cred sincer ca oamenii astia sunt suficient de inzestrati cu bun simt pentru a nu ne face de ras pe-acolo, asa cum s-a intamplat pana acum. Si ma bucur ca reasezarea mandatelor a dat-o pe Ana Farkas, de la UDMR, deputata. O cunosc pe femeia aceasta de foarte multi ani si niciodata nu a fost altfel decat extrem de corecta. Am avut-o invitata in N emisiuni tv, i-am luat zeci de sincroane si am ajuns sa cred despre ea ca este super-ok ca om. Are atat de mult bun simt incat gandul ca va ajunge in parlament o sperie. Ea nu stie ca va face fata. Eu da. In ceea ce-i priveste pe portocalii, sunt sigura ca vor fi mai buni decat Nita, sau Ghise, sau Titza asta de care nu am auzit in viata mea, sau, mai rau, Corlatean. Imi pare rau de Aurelian Danu. I-ar fi stat bine printre deputati.
Nu as vrea sa credeti ca sunt subiectiva, desi sunt convinsa ca o veti face. Va asigur, insa, ca bucuria asta a mea este justificata de faptul ca am petrecut atat de mult timp cu acesti oameni, in ultimele saptamani din viata mea, incat am ajuns sa-i cunosc. Le cunosc valoarea si nivelul de bun simt. Si sunt fericita ca a iesit asa cum am vrut eu si ca unii dintre candidati nu vor ajunge in Parlament, un loc pe care oricum nu-l respecta, pe care nu l-au respectat niciodata si pe care nu ar fi dat doi bani. Ma bucur, sincer. Mai ales ca nu am avut nicio contributie, lipsind de la vot, pentru prima oara in viata mea de adult, tocmai din cauza ofertei departe de gustul meu politic. Pe colegiul unde locuiesc eu, niciun candidat nu merita sa ajunga in Parlament. Poate doar Ana Farkas. Si a iesit asa cum am vrut.
Au trecut si alegerile astea si incepe lupta politica pentru putere. De-abia de-acum vom avea parte de adevarate show-uri politice, care vor duce, intr-un final, la alianta care va forma guvernul. Tineti-va bine,pentru ca veti avea parte de dusmani care se vor iubi, de frati care se vor dusmanii, de atacuri si impacari senzationale. Eu stiu cate ceva, dar nu vreau sa va stric placerea surprizei.