luni, 30 mai 2016

BRASOVULE, TE IUBESC ! Îl iubesc pur şi simplu şi fără a aştepta sau cere ceva în schimb.

Când m-am decis să intru în cursa pentru Primăria Braşov, am fost întrebată sub ce slogan mi-aş dori să candidez. Şi imediat am realizat că iubirea pentru oraşul acesta şi pentru oamenii lui reprezintă singurul motiv pentru care aş face acest lucru. Şi am spus, firesc, BRASOVULE, TE IUBESC ! Îl iubesc pur şi simplu şi fără a aştepta sau cere ceva în schimb.
Numai că, nu este un simplu slogan . Este un strigăt de iubire amestecată cu furie. Pentru că trăim într-un oraş de munte înconjurat de păduri, dar suntem captivi în betoane şi asfalt. Într-un oraş în care nu mai suntem în siguranţă pe străzi. Într-un oraş în care există străzi fără trotuare (vezi strada Vişinului, din Noua). Într-un oraş fără apă caldă, cu transport public învechit şi cu apă rece mai scumpă decât la şes. Un oraş poluat, deşi nu mai e pic de industrie în el. Un oraş falnic cândva, dar îngenunchiat de lipsa de investitori, de lipsa de confort, de lipsa de siguranţă şi de mafia locală.
Trist , dar adevarat! Brasovul este un oraş captiv şi îngenunchiat în faţa unui grup de persoane, aceleaşi de 12 ani , care nu urmăresc decât interesul lor personal .
Noi, ecologiştii, şi eu, personal, ca om al acestei cetăţi, considerăm că Braşovul este casa noastră. Prin urmare, consider că trebuie să facem totul pentru a ne simţi în siguranţă şi confortabil la noi acasă.  Ne dorim condiţii de viaţă decente, locuri de muncă, transport nepoluant, parcuri verzi pentru noi, parcări ecologice în tot oraşul, locuri de joacă sigure pentru copii, aer curat, respect pentru cetăţeni şi soluţii pentru nevoile lor.
Asta ne dorim si vă dorim. Fără a avea vreun interes meschin, ori vreo datorie de achitat vreunui grup de interese, ecologiştii vă cer, acum, votul.
În numele colegilor mei şi al meu personal le mulţumesc tuturor celor care, în această campanie ne-au zâmbit şi ne-au încurajat, celor care ne-au certat şi ne-au reproşat că nu am fost mai activi şi mai luptători împotriva mafiei defrişărilor, celor sceptici, care ne-au spus că nu vom reuşi să schimbăm nimic, pentru că cei răi sunt mai mulţi şi mai puternici.  Îi asigurăm că ce a fost mai greu am făcut deja. Pentru că, cel mai greu este să renunţi la liniştea de acasă şi să te hotărăşti să porneşti la luptă cu cei corupţi. Noi am făcut-o. Şi ştim ce vrem, pentru că vrem ceea ce vreţi şi voi.
Vom face totul pentru a ne respecta cuvântul pe care vi l-am dat atunci când ne-am întâlnit, indiferent cât va fi de dificil.
Sperăm să vă alăturaţi ecologiştilor braşoveni în acest demers pentru a transforma oraşul în casa noastră cu adevărat.
Toţi iubim natura, aşa cum toţi urâm corupţii.
Haideţi să ecologizăm Braşovul!
Haideţi să facem împreună Braşovul European!
Haideţi lângă ecologiştii braşoveni!


loading...