joi, 18 februarie 2016

Președintele ASUM Brașov se gândește să candideze pentru fotoliul de primar

Președintele ASUM Brașov, Ionel Spătaru, fost șef al OJPC Brașov și consilier al primarului George Scripcaru se gândește să candideze la funcția de primar al Brașovului. Cum de i-a trecut prin minte un astfel de gând? E simplu. S-a uitat la candidații lansați până acum și a înțeles că e mai bun decât ei, mai cunoscut decât ei și mai priceput în ale administrației decât ei. Chiar și așa, cu imaginea ușor pătată.
Ionel Spătaru este implicat în problemele comunității de peste 20 de ani și, în calitatea sa de jurist și președinte al ASUM, a inițiat și condus mai multe acțiuni menite să vină în sprijinul reintegrării persoanelor cu probleme sociale. A donat scaune cu rotile copiilor cu handicap din Gârcini, a inițiat campanii de informare în penitenciarele din țară, dar și în școli cu elevi-problemă. Ca șef la OJPC a făcut istorie, Spătaru fiind cel care a închis magazinele de etnobotanice din Brașov, sau tarabele cu brânză contrafăcută ale brănenilor. El a obținut banii pierduți de brașoveni la o bancă celebră, creând un periculos precedent. Tot el a băgat spaima în proprietarii de pescării din piețe, pensiuni nespălate sau piețari hoți. Așa că se bucură de ceva simpatie. A fost consilierul și apropiatul lui George Scripcaru, lucru care i-a și adus ulterior belelele pe care le-a avut cu justiția. Însă situația a avut și avantajele ei. Omul știe mai multe, așa, în general, dar și în mod special, decât oricare altul lansat în această cursă.
Deocamdată, Spătaru spune că este doar un gând care i-a trecut prin minte după ce a văzut numele celor lansați. Și imediat a prins curaj.