luni, 2 mai 2016

E timpul pentru un primar onest!


13 pentru Primăria Brașov. 11 plus 1, apărut în cel de-al 12-lea ceas. Si unul despre care abia am aflat, de la PRM.
Ce înseamnă asta?
Dacă e să analizăm atent, observăm că marile partide abonate la putere și-au luat măsuri, fie trimițând în luptă mai multe variante, fie scoțând în față oameni moi, docili, ușor de manipulat, pe care să-i controleze apoi din umbră. În ceea ce privește așa-zișii independenți, este mai mult decât evident faptul că aceștia fie au ajuns independenți printr-o conjunctură politică, alungați din propriul partid, fie sunt sateliți lansați pe orbita partidelor din care provin, fie  nici ei nu știu de ce și față de ce sau de cine sunt independenți.
Dacă vorbim despre marile partide, abonate la funcții publice în județ și municipiu, atunci vorbim despre două formațiuni politice care au lansat în cursa pentru Primăria Brașov nu mai puțin de șapte candidați. Trei de la PSD, patru de la PDL, printre care și un senator de Brașov de care auzim numai în campanii. Și numărătoarea continuă, dacă îl socotim și pe cel al ALDE, fost liberal și el, consilier local și fost viceprimar făcut de PNL. Așa am ajuns la 8 candidați proveniți din două partide care acum candidează pe 8 locuri diferite pe buletinul de vot. Asta tocmai pentru a abate atenția oamenilor de la marile probleme ale orașului.
Mai mult, liberalii, care conduc orașul și județul dintotdeauna, și care nu au făcut nimic din ceea ce au promis, nici aeroport, nici spital, nici altceva, ba ne-au mai luat și „Cerbul de Aur” au lansat acum în cursă un fost viceprimar, devenit pe linie de partid vicepreședinte al Consiliului Județean, candidat oficial al partidului, dar și un primar în funcție, transformat de DNA și Curtea de Apel în candidat independent. Lucrurile stau cam la fel și la PSD, care a lansat un candidat oficial și doi independenți, respectiv un fost consilier local,membru al comisiei de buget a legislativului brașovean și până acum două săptămâni membru de partid cu acte în regulă și un deputat PSD, exclus, tot recent, din singurul partid condus de un condamnat definitiv.
Este mai mult decât evident faptul că partidele acestea mari, aflate mereu, constant, continuu la putere nu renunță la ceea ce au obținut în anii în care au transformat Brașovul în tarlaua lor personală, ci, dimpotrivă, se asigură că ajung, într-un fel sau altul, la o felie de cașcaval atunci când se va împărți bucata. O vor încercui din toate părțile și nu o vor lăsa să le scape.
Acesta este planul lor! Pentru că nu cred că există vreun brașovean care să-și închipuie că după zeci de ani într-un partid care i-a făcut consilieri locali, viceprimari, consilieri județeni, primari, vicepreședinți de consiliu județean, deputați sau senatori au scăpat de datoria față de partidul care i-a făcut oameni. Datoria asta nu se șterge niciodată. Iar noi toți o vom plăti dacă îi lăsăm să ajungă iar la putere. Mai ales că încearcă din nou să ne păcălească cu promisiuni și scuze aiuristice. Cum e cea referitoare la afacerea Tetkron, în care și-au urmărit interesul propriu cu o nonșalanță criminală, lăsând un oraș de talia Brașovului fără apă caldă. Sau cea cu aducerea „Cerbului de Aur” acasă. Nu am crezut că se pot coborî atât de mult, dar i-am subestimat.
Mai sunt patru pe care nu i-am prins în aceste calcule, printre care mă număr și eu. Un independent din Alba, deputat din partea PPDD ajuns în Parlament în anul 2014, fost președinte al organizației Alba a PPDD, despre care presa locală  nu are deloc cuvinte de laudă (http://plaiuluminatu.ro/articol--293--9--5633--Dupa-3-ani-de-odihna-in-parlament,-deputatul-Cornel-George-Comsa-isi-ia-concediu-pentru-somnic-paternal.html), candidatul Forumului German, consilier local și în prezent, om căruia i s-au acordat bani publici și încrederea unei funcții importante, cu rezultate despre care presa locală are doar critici și care nu este prea iubit nici măcar în asociația care l-a propulsat, un finanțist lansat în cursă de UNPR, partid ai cărui lideri centrali sunt arestați rând pe rând pentru corupție sau abuz de putere și care vine în fața electoratului cu bazaconii precum rezolvarea problemei gunoaielor din cartier dându-le foc în centralele de cvartal și subsemnata, reprezentant al societății civile, jurnalist neabonat la bani publici sau la funcții repartizate de vreunul dintre partidele de mai sus, om care trăiește din bani munciți, la bloc, la fel ca oricare alt brașovean, candidat al Partidului Ecologist, un partid căruia nu i se poate reproșa nici corupția, nici interesul propriu, nici dezinteresul față de oameni. Singurul candidat care are un proiect care poate fi aplicat imediat. Singurul candidat care nu are nicio datorie față de nimeni, care are doar dorința de a se implica și altfel decât cu stiloul, care s-a săturat de oameni ca cei de mai sus și vrea să-i trimită acasă la scutinul următor.
De data aceasta alegătorul trebuie să fie conștient de jocul jucat atâția ani, joc menit a deturna bani publici după care, la împărțirea cărților, jucătorii care au stat ani în șir la aceeași masă să schimbe echipa.  Este timpul să schimbăm acum toată echipa, tot ceea ce are în codul genetic PNL sau PSD , dar și sateliții lor sau partidele inventate la televiziuni senzaționale cu lideri arestați pentru corupție.
E timpul pentru un primar onest, implicat, orientat spre nevoile comunității. Toți ceilalți au făcut dovada incapacității lor de a conduce acest oraș în interesul cetățeanului, evident diferit de al lor personal. Asfaltarea pe bani grei și rondurile înflorate nu sunt suficiente motive pentru ca cineva să fie divinizat, reales la nesfârșit și pus în icoane chiar dacă a întors un oraș întreg la lighean și este judecat pentru fapte de corupție.
Este timpul pentru un primar onest! Acum, pe 5 iunie, trebuie să facem asta. Alfel, pierdem și mai mult. Cel puțin încă 4 ani din viața noastră, a brașovenilor. Tic-tac, tic-tac, tic-tac!