sâmbătă, 18 octombrie 2008

ioan neculaie in parlament!!doamne-pazeste!

Un amic mi-a spus azi ca Ioan Neculaie, fostul meu sef de la Roman SA este pe listele de candidati PD-L pentru viitorul Parlament. La auzul acestei vesti mi s-a zburlit piele pe mine si eu chiar stiu de ce. Am lucrat pentru acest om si am facut-o bine, atat cat m-am priceput si cat mi s-a permis. In schimb, am primit dispret, lefuri trunchiate si intarziate, jigniri, zbierete si altele. Nu critic aici pe nimeni si nu vorbesc de rau omul care mi-a dat atat cat sa-mi platesc facturile. Doamne-fereste. Insa nu pot sa nu ma ingrijorez la gandul ca Neculaie chiar va ajunge n Parlament! Chiar nu pot!!!

de ce am si eu blog?

am vazut ca se poarta sa ai blog. mai exact, daca nu ai blog devii, peste noapte, un ciudat, un invechit, un tip care nu tine pasul cu vremurile. si, uite-asa, din click in click, am ajuns sa-mi fac si eu un blog. si cum nu m-am priceput niciodata la chestiile astea tehnice, nu vad de ce ma bag eu intr-o situatie atat de complicata cum este administrarea acestui blog. dar, cum niciodata nu m-a speriat nicio situatie, oricat de ciudata parea ea, pastrarea acestei pagini care se doreste o reprezentare a ceea ce sunt eu, ma incita de-a dreptul. deci, why not?

O ex-blonda la NATO

Am petrecut 4 zile la Bruxelles, prin grija Parlamentului European. Ei, dar nu asta e cu adevarat interesant, pentru ca nu sunt prima si nici ultima care ajunge acolo cu bani mai mult sau mai putin de la UE. Interesanta mi s-a parut vizita la sediul NATO, in special la ambasada Romaniei la NATO. Spun asta pentru ca ziaristii brasoveni care au ajuns acolo sunt foarte putini spre deloc si, prin urmare, nici eu nu aveam informatii despre protocoalele din aceasta institutie. Cert este ca m-am inarmat cu acumulatori in aparatul de fotografiat, nestiind ca soldatii din trupele Nato, inarmati si bine facuti ma vegheaza atent. Cu atat mai putin m-am asteptat ca functionarii ambasadei romane la NATO sa ma puna sa fac ce am facut. Dar, hai sa o spun si gata. Am intrat in sediul NATO aparent usor, insotiti de un reprezentant al biroului de presa. Ne-au fost lasate aparatele de fotografiat, dar ni s-a spus sa nu le folosim in incinta. M-am mirat de cele vazute prin curte, pe la steaguri si insemnul NATO, care are, intr=adevar, o marime impresionanta, dupa care am intrat in sediul ambasadei tarii noastre. Aici, chiar la intrare, era o placuta pe care scria Romania, incadrata de drapelul tricolor si cel al NATO.Brusc, m-a cuprins un patriotism inexplicabil, am scos aparatul si am fotografiat imaginea care-mi parea familiala si prietenoasa. Am intrat in sala unde urma sa ne imtalnim cu ambasadorul Romaniei la Nato, dl. Ducar, ruda cumva cu Mariana Ducar de la Risnov, pe care o stim, nu? In timp ce-l asteptam pe ambasador, pentru a ne povesti despre una, despre alta, un functionar al ambasadei a venit la mine si m-a pus sa-i arat toate pozele din aparat. A vazut-o pe cea cu steagurile si placuta si nu m-a lasat pana nu am sters-o. Nu am inteles cateva lucruri: de unde stia ca am facut poza, cata vreme jur ca nu m-a vazut nimeni? ce avea poza aia, de m-a pus sa o sterg? Raspunsul lui a fost sec si nu a lasat loc de alte intrebari: aparent este vorba doar despre steaguri. Dar am si povesti frumoase de la Bruxelles, povesti in care eu nu mai sunt ridicola si nimeni nu-si da seama ca personajul principal este o ex-blonda.