joi, 4 decembrie 2008

Da-i omului putina putere pentru a vedea cine e cu adevarat

Pornind de la aceasta zicala, pot trage acum cateva concluzii. Ma bazez pe prime impresii, prin urmare este foarte posibil sa ma insel, sa mi se para, sa fie doar rodul imaginatiei mele. Dar, cu toate acestea tin sa spun ca am observat schimbari serioase pe fata catorva persoane pe cale de a deveni membre ale parlamentului. Daca odinioara erau joviale, pupacioase chiar, brusc au devenit constiente de importanta prezentei lor pe pamant si de-abia daca ti se mai uita in ochi. Nu le dau numele. Ele se stiu. Si, dupa cum spuneam, poate ca doar mi se pare. Dar mi se pare rau de tot.
Pe de alta parte, nu pot sa nu-i admir pe cei deveniti aproape senatori si deputati care, dupa aflarea rezultatului, au tinut sa le multumeasca celor care, intr-un fel sau altul au contribuit la succesul lor. Mi s-a intamplat sa mi se multumeasca pentru ca mi-am facut treaba pentru care am fost platita, iar aceste multumiri mi-au demonstrat ca nu m-am inselat atunci cand am scris, aici, pe blogul meu, ca oamenii respectivi au bun simt. Ma refer acum la Florin Postolachi sau la Gheorghe Ialomitianu, care au crezut ca, dincolo de a-mi face treaba pentru care imi iau leafa de la RTT, le-am intins lor o mana de ajutor. Si mi-au multumit pentru ea. Iar cuvintele lor ma fac sa cred ca mai e o speranta pentru noi, ca poate chiar avem in viitorul parlament, printre cele cateva sute de parlamentari, macar 100 care sa faca acolo ce au promis aici, printre muritorii de rand. Si asta, numai din bun simt.

19 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

daca omul ar avea cu adevarat puterea de-a se vedea, n-ar face altceva decat sa intoarca spatele oglinzii...

Anonim spunea...

Din păcate, majoritatea celor aflaţi, momentan, "pe cai mari" îşi dau arama pe faţă. Şi nu mă refer doar la parlamentari ci şi la şefuţi de tot felul, la patronaşi îmbogăţiţi peste noapte care ori te privesc sfidător ori trec pe trotuarul celălalt numai să nu te salute, pe tine cel care, poate, ai pus şi tu, cîndva, fără să ceri nimic, prieteneşte chiar, umărul la bunăstarea lui de acum... Însă probabil fraieri sunt consideraţi tocmai cei care "pun umărul" şi apoi sunt aruncaţi sau striviţi ca nişte accesorii inutile...

sebastian dan spunea...

Ma bucur că mai exista oameni ca Ialomiţianu sau Postolachi care ştiu sa mai şi mulţumească. Sper să nu uite acest lucru peste câteva luni. Pe Ialomiţianu aş pune pariu că nu. Aş vrea să o fac şi pentru Postolachi, dar după ce traseu a avut in ultimele luni, sincer, mi-e teamă. Sper să mă înşel eu şi să îmi cer iertare... Despre restul, numai bine.
P.S. De la PNL nu s-a dat nici un telefon. Nici de mulţumiri, nici înjurături. Aşa că se poate şi mai rău...

Sebeni spunea...

pt sebi,
pacat ca nu au inteles ca fara voi nu ar fi ce sunt. nu avem nevoie,oricum,de multumiri. dar nici nu ne strica...

Sebeni spunea...

Pt flavius,
Le doresc sa nu ne considere fraieri, pt ca noi stim ca nu suntem si, daca ne punem capul, le putem demonstra asta. Dar noi nu ne punem capul si nici nu asteptam sa ni se multumeasca. Ai dreptate in legatura cu cei care traverseaza doar pentru a nu te saluta. Se tem, probabil, ca le cerem bani cu imprumut. Altfel nu-mi explic toata aceasta fereala...Ei nu stiu ca nu avem nevoie de nimic de la ei si ca nu le-am cere niciodata ceva.

Anonim spunea...

Sunteti patetici...

Sebeni spunea...

de ce tocmai patetici?

Anonim spunea...

:)) Patetic esti tu... "Alegatorule liber"... atit de liber incit ti-e jena sa iesi din anonimat. Desigur, sub pseudonim e chiar placut sa îţi dai cu părerea privitor la lucruri despre care habar nu ai fiindca nici nu le-ai trait si nici nu le vei trai vreodata. Dar merita vreun anonim vreun raspuns? :))

Anonim spunea...

Dupa ce v-ati vandut unuia sau altuia dintre SRL-urile politice din Brasov, mai aveti si pretentia sa vi se multumeasca? V-ati facut datoria fata de stapanii vostri. PUNCT. Bineinteles ca dintre cei pentru care ati "latrat" in aceasta campanie, unii dintre ei oameni cu bun simt, au sunat ca sa va multumeasca. Probabil ca aceia care v-au multumit nici nu stiu cat de vanduti sunteti de fapt.. Maine-poimaine o sa vreti sa va plimbe si pe voi Cancescu cu fanfara pe Republicii, nu Sebi? Sau poate o sa vreti si voi sa candidati peste 4 ani.. Imi aduc aminte cu sila de emisiunile pe care le facea acum cateva luni Onelia pe vremea cand era APOLITICA si ECHIDISTANTA!!! Asa sunteti toti, niste OPORTUNISTI si niste SLUGI. Si ca sa fie nefericit dobitocul de Flavius, o sa raman tot anonim.

Anonim spunea...

Nefericit(a) mai mare ca Dumneata Domnule Dobitoc Anonim (Sau Doamna Dobitoaca Anonima) cu siguranta greu vom gasi pe aici. Nu-i frustrant sa injuri pe toata lumea, fara discernamint, si sa stii ca aia pe care ii faci dobitoci nu simt uimirea si umilinta de a te cunoaste, de a-ti intinde si celalalt obraz, de a-ti cadea la picioare striviti de ilustra Ta personalitate? Ce ascunzi anonim dobitoc ce esti (ca sa ramin doar in zona epitetelor marginite de care faci uz cu atita placere)?
Teoretic, te ascunzi pe Internet din citeva motive:
King sensation - omul care îşi ascunde numele real, are în mâinele sale o personalitate, deşi falsă, care poate fi creată de la zero. În cazul dat, utilizatorul îşi poate atribui o sumedenie de lucruri, care-i sunt false, astfel, acesta simţindu-se stăpân pe situaţie, pe "propria" sa viaţă;
Neconcordanţa dintre ideile expuse de cineva şi ideile utilizatorilor - fenomen întâlnit la rubrica "Comentarii". La nivel de inconştient ar putea exista nedorinţa de a intra într-un conflict direct;
Fiind anonim, o persoană se vede liberă de orice obligaţii, astfel acutizându-se instinctul, în defavoarea raţiunii. În această situaţie, utilizatorul se vede îndreptăţit de a acţiona după bunul său plac şi ignoră orice normă deontologică, care, în lumea virtuală este percepută ca o pseudo-deontologie.

Cu stima, semnez
Flavius :))

- PS Va asigur ca ma doare in basca de politica brasoveana si de feudele din zona asta. E amuzanta doar, atita tot, cu "pasionatii" ei cu tot!

Anonim spunea...

Da-mi un singur nume de ziarist brasovean care nu "s-a vandut" pentru o bere si o ciorba de burta(dintre cei care scriu "politica") si lasa-mi o adresa de mail iar eu iti trimit numele si numarul meu de telefon. Crede-ma ca ai sa fii surprins.. Nu ai auzit in viata ta de mine si nu am nici un fel de legatura cu politicienii sau ziaristii din Brasov sau din Romania... Pur si simplu am urmarit campania electorala si m-am ingrozit de ceea ce se intampla in presa brasoveana!!!

Anonim spunea...

Chiar stiu citiva, pînă-n degetele de la o mînă ce-i drept, care "scriau politică" şi poate mai scriu... Nu-i spun aici însă, nu se face să scoatem fiecare
listele lui negre. Însă îţi pot spune că presa e o pîine neagră şi grea, mult mai neagră decît a unor funcţionari "de la stat", a unor poliţişti, a unor justiţiari, profesori sau doctori chiar care se vînd curent pentru infinit mai mult decît o bere şi o ciorbă de burtă...
Una peste alta, fără a mă da lezat în amorul propriu, cred totuşi că nu e cel puţin civilizat să faci pe oricine cum îţi vine la gură, că îl cunoşti sau nu (ex.: "dobitoc"). Chiar dacă Internetul e locul care încă mai permite orice şi oricui... În sfîrşit, daca vrei să îţi devoalezi identitatea ma poti găsi pe aici: http://flaviusobeada.wordpress.com/
Cele bune
Flavius

Sebeni spunea...

anonimule, imi pare rau sa-ti spun ca tocmai despre asta vorbim aici. despre faptul ca nu asteptam multumiri tocmai pt ca eram platita deja pt stirile electorale difuzate la tv. dar in ingustimea mintii tale, din pricina sufletului tau sec si a lipsei tale de creier, nu ai inteles nimic. nu mai intra aici pt ca nu vreau sa scriu pt oameni care nu pricep o iota. du-te pe la cei de calibrul tau. iti doresc o saptamana excelenta.

Sebeni spunea...

pt flavius,
imi cer scuze ca blogul meu te-a pus intr-o situatie ca asta. sunt intru totul de acord cu ce ai spus. hai sa-l ignoram pe las.

Anonim spunea...

:) Stii cum se zice, Mariana: "fiecare pasare pe limba ei piere"... Ar fi culmea sa ne stresam pe o chestie atit de insignifianta...
Cele bune
Flavius

Anonim spunea...

"Mi s-a intamplat sa mi se multumeasca pentru ca mi-am facut treaba pentru care am fost platita, iar aceste multumiri mi-au demonstrat ca nu m-am inselat atunci cand am scris, aici, pe blogul meu, ca oamenii respectivi au bun simt. Ma refer acum la Florin Postolachi sau la Gheorghe Ialomitianu, care au crezut ca, dincolo de a-mi face treaba pentru care imi iau leafa de la RTT, le-am intins lor o mana de ajutor. Si mi-au multumit pentru ea."

Nu rezulta de aici ca doar cei care ti-au multumit au bun simt? Asta nu inseamna ca ceilalti nu au? Asta nu inseamna ca tu ai fi vrut sau te-ai fi asteptat ca ei toti sa-ti multumeasca daca ar avea bun simt??

Imi cer scuze pentru "DOBITOC". A fost o "iesire" total deplasata si nejustificata.

Sebeni spunea...

era doar o repetare a numelor lor, in doua postari diferite. nu inseamna ca ma asteptam, ci doar ca se confirma ceva. doamne fereste! ce e cu tine, omule, de procesezi atat de greu?

Anonim spunea...

La capitolul nerecunoscatori ma gandesc la faptul ca cel mentionat e Staicu.
De multe ori m-am intrebat de ce tine George asa o javra pe langa el.
Dar nu fi dezamgita, timpul le rezolva pe toate.

Sebeni spunea...

ok,anonimule,nu voi fi.